Hallo allemaal,

Vanmiddag is een presentatie gegeven over het biologische groente project op het land van de Appelhoek in Wijdenes. Paul en Ellen Wagenaar hebben daar een flink stuk grond aangeboden om daar een van biologische groentetuin te creëren met behulp van vrijwilligers. Het kernteam van het domein Gezond & duurzaam voedsel heeft in korte tijd veel bewerkstelligd en presenteerde hun plannen ter plekke.

Ellen en Paul lichtten toe waarom zij dit project hebben aangeboden. Fia (ook lid van de werkgroep) legde kort en bondig uit voor welke 14 groenten als eerste is gekozen. Er wordt een oppervlakte van een halve hectare (ongeveer 5000m2) in z.g.n. strokenteelt geplant. Er is een zaai en plant schema gemaakt en al zeer binnenkort wordt een aanvang gemaakt met de werkzaamheden.

Hierna zijn we nog naar Beata Bruin geweest die op korte afstand van de Appelhoek in Wijdenes een fruittuin heeft met diverse fruitsoorten. Ook Beata stelt haar tuin belangeloos ter beschikking!

Hoe mooi is het dat deze twee locaties zo met elkaar verbonden kunnen worden om voor een grote groep mensen gezonde voeding te kunnen verbouwen! Bij de Appelhoek de groenten en bij Beata het fruit. Vrijwilligers zijn dus zeer welkomen worden zowel bij Beata als bij de Appelhoek ingezet. Hoe dit zal gaan met verdeling van taken wordt nader uitgewerkt en wordt als het goed is op zeer korte termijn op de (bijna live opererende) website van Nieuw-Westfriesland gecommuniceerd. (Dit wordt bekend gemaakt op alle Telegramgroepen zodra dit kan). Kortom, het was een zeer bijzondere middag waar weer mooie contacten zijn gelegden afspraken zijn gemaakt. Paul, Ellen en Beata, dank voor de gastvrijheid en rondleidingen! En alle aanwezigen dank voor de belangstelling. Houdt de Telegram groep Gezond & duurzaam voedsel goed in de gaten voor nadere informatie voor aanmelden van vrijwilligers.

O ja, tot slot nog even het volgende: we zijn ook heel blij met schoffels, schrapers, plant- en rooi schopjes en alle andere gereedschap die nodig zijn om te tuinieren. Ook zoeken we nog de volgende atributen:

  • Een ouderwetse strepen
  • Beregeninginstallatie met aluminium buizen en indien mogelijk een pomp hiervoor die ergens ongebruikt ligt.
  • Een schoffelmachine met z.g.n. “ganzevoetjes”.
  • Een zaaimachine met verstelbare zaai afstanden.
  • Een plantmachine voor koolplanten e.d.

Als je iets van bovenstaande items ter beschikking wilt stellen of iemand weet waar dit ligt te verstoffen in een schuur, laat het ons even wetenen we halen het op!


Wordt vervolgd.

Geef een reactie