NWF Telegram

Nieuw WestFriesland is ook op Telegram actief. In het hoofdkanaal (https://t.me/NieuwWestfriesland) vind je o.a. een overzicht van alle 9 domeingroepen.

Hier kun je on-line in contact komen met gelijkgestemden in het domein waar jouw expertise of interesse ligt. Je kunt hier meepraten, relevante informatie delen en afspraken maken met mensen uit je eigen regio die ook willen bijdragen of initiatieven willen starten. 

Society 4.0

Society 4.0 heeft ook interessante Telegram kanalen om landelijk te communiceren met andere regio’s.

Telegram in de toekomst

Het mag geen verassing zijn dat de vrijheid van meningsuiting de laatste jaren flink aan banden is gelegd, en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Youtube kanalen worden afgesloten, mensen worden geblokkeerd op Facebook, Twitter accounts worden verwijderd, etc. Mocht dit voor ‘de autoriteiten’ lastig zijn, dan kan het zo zijn dat zelfs het hele medium offline wordt gehaald; Sociaal medium Parler is offline nadat techbedrijven banden hebben verbroken.

Voor Telegram verwachten we ook dat ons gebruik eens zal ophouden door ingrijpen van buitenaf, de eerste tekenen zijn er al; Duitse minister wil dat Apple en Google Telegram uit appstores verwijderen.

Vanuit SC4.0 domein Regionale digitale infrastructuur wordt o.a. gekeken naar alternatieven voor Telegram, die niet afhankelijk zijn van grote- en machtige partijen. Het kan dus zijn dat we uiteindelijk overstappen naar een alternatief, diensten die al ‘op de radar’ staan zijn o.a. Matrix, Session, Tox en Briar.